Waarom zou je een website leasen

Het leasen van een website is een manier om toegang te krijgen tot een website zonder dat je de volledige kosten voor het ontwikkelen ervan hoeft te betalen. In plaats daarvan betaal je een vast bedrag per maand of per jaar om gebruik te maken van de website.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen om een website te leasen in plaats van die zelf te ontwikkelen of te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van een professioneel ontworpen en onderhouden website zonder dat je daar zelf veel tijd of geld in hoeft te steken. Ook kun je gemakkelijk overschakelen naar een andere website als je bedrijf of behoeften veranderen, zonder dat je hoeft te investeren in een nieuwe website.

Hoe werkt een website leasen?

Het leasen van een website werkt op een vergelijkbare manier als het leasen van een auto of ander product. Als klant betaal je een vast bedrag per maand of per jaar om gebruik te maken van de website. In ruil voor het leasebedrag krijg je toegang tot de website en de bijbehorende diensten. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een professioneel ontworpen en onderhouden website krijgt, die je kunt aanpassen met je eigen teksten en afbeeldingen. Sommige leased websites bieden ook extra diensten, zoals hosting, support, en beveiliging.

Het leasen van een website kan een interessante optie zijn voor bedrijven die geen tijd of budget hebben om een website zelf te ontwikkelen, maar wel behoefte hebben aan een online aanwezigheid. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van een professionele website zonder dat je daar veel tijd of geld in hoeft te steken. Een website op maat kopen vraagt een grote investering en kan daardoor de wind behoorlijk uit de zeilen van je onderneming halen. Maar een gebruiksvriendelijke website met een professionele uitstraling is wel belangrijk om het bedrijf te helpen groeien. 

Waarom een website leasen?

Natuurlijk kun je vragen of je buurjongen een website kan maken of een standaard templatewebsite afnemen bij een grote prijsvechter, maar of je daar écht mee geholpen bent kun je je afvragen. Onder andere SEO-optimalisatie, beveiliging en een doordachte UX (User-experience) of user flow zijn belangrijke aspecten bij een nieuwe website. Om nog maar niet te spreken over Web Vitals prestaties en het bijhouden en sturen op bezoekers- en verkoopstatistieken. Stuk voor stuk onderwerpen waar je je eigenlijk niet mee bezig wilt houden. Maar als een nieuwe website laten maken te duur is en een template blijkbaar ook niet de oplossing is, wat is dat dan wel?

Dat is waar een lease website van pas kan komen. Met het leasen van een website spreidt je de investering uit over een langere periode. Dit verlaagt de drempel voor een professionele website aanzienlijk en zorgt er daarmee voor dat deze ook binnen het bereik komen van kleine en middelgrote bedrijven. Een lease website betaal je per maand en is net als een het leasen van een auto vrij van onverwachte onderhoudskosten. In ieder lease abonnement zit een aantal maandelijkse serviceuren inbegrepen. Dit wordt onder andere gebruikt voor service en onderhoud en de tijd die overblijft, kun je bij Xmedia ook inzetten voor verbeteringen en aanpassingen. En net als een leaseauto die na 3 jaar vervangen wordt, nemen wij jouw website na drie jaar flink onder handen en implementeren we de laatste technieken en standaarden zodat jouw website weer jaren mee kan. Nooit meer een oude website dus!

Vergelijking met een koopwebsite

Hoewel een lease- en koopwebsite grotendeels hetzelfde zijn, zul je toch een aantal zaken in overweging moeten nemen.

Voordelen bij lease

  • Je hoeft geen grote investering te doen om toegang te krijgen tot een professionele website.
  • Je kunt flexibel betalen, bijvoorbeeld per maand of per jaar, in plaats van een grote investering te doen in één keer.
  • Je kunt vaak profiteren van extra diensten zoals hosting, support, en beveiliging bij het leasen van een website.
  • Je bent niet verantwoordelijk voor het onderhoud en de updates van de website, wat tijd en geld kan besparen.

Voordelen bij Koop

  • Je bent volledig eigenaar van de website en het ontwerp ervan.
  • Je hoeft geen vast bedrag per maand of per jaar te betalen om toegang te hebben tot de website.
  • Je bent niet afhankelijk van een aanbieder van leased websites en hebt geen beperkingen wat betreft het gebruik van de website.
  • Je kunt de website verkopen of verhuren als je bedrijf of behoeften veranderen.

 

Een website leasen bij Xmedia

Bij Xmedia kun je een professionele website leasen vanaf €29 per maand. Bij deze prijs zijn onderhoud en support inbegrepen, zodat je zonder zorgen gebruik kunt maken van je website. Ook hosting en email zijn bij de prijs inbegrepen, zodat je direct online kunt gaan met je website. De leased websites van Xmedia zijn ontwikkeld met WordPress, een gebruiksvriendelijk en flexibel content management systeem. Dit betekent dat je gemakkelijk aanpassingen kunt maken aan de website zonder dat je hoeft te investeren in complexe ontwikkeling of hoeft te programmeren. Daarnaast maken wij voor iedere website een design op maat, gebaseerd op jouw huisstijl. Zo krijg je een website die perfect aansluit bij de identiteit van je bedrijf en bij je doelgroep. En natuurlijk zijn de lease websites van Xmedia ook beschikbaar als webshop of e-commerce website.

Met het leasen van een website bij Xmedia ben je verzekerd van een professionele en goed onderhouden website, zonder dat je hiervoor een hoge investering hoeft te doen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over eventuele updates of technische problemen, aangezien dit alles bij de prijs is inbegrepen. Kortom, het leasen van een website bij Xmedia is een ideale oplossing voor elk bedrijf dat op zoek is naar een professionele en gebruiksvriendelijke website.

 

 

 

In dit artikel

Hulp nodig van onze experts?

072 202 9194

Onze Wordpress specialisten helpen je graag met het oplossen van ieder probleem. Bel ze of mail naar help@xmedia.nl

Jouw onderneming online zonder grote investering?

Met het leasen van een website bij ons hoef je je geen zorgen te maken over updates en veiligheid. Je hoeft ook geen gedoe te hebben met techniek die niet meewerkt. Bovendien hoef je geen grote investering te doen in één keer, maar betaal je een vast bedrag per maand. Als dit aantrekkelijk klinkt, dan is website leasen bij ons echt iets voor jou. Wil je ook een goedkope website laten maken op leasebasis? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor het leasen van een website.