Waarom je een website wilt leasen

Naast een logo staat voor vrijwel ieder bedrijf een website bovenaan de lijst. In een tijd waar producten en diensten voornamelijk via Google en andere zoekmachines gezocht en vergeleken worden, is het belangrijk dat je online (goed) aanwezig bent. Een professionele maatwerk website is het neusje van de zalm op het gebied van online presentatie, maar professionele websites kosten veel geld.. of toch niet?

Er bestaat tegenwoordig voor alles een abonnement en dat is voor websites niet anders. Bij Xmedia noemen we dit een “lease website” en dat biedt veel voordelen. Waarom een lease website vaak een goede keuze is leggen we je graag uit

Hoe werkt een website leasen?

Een website op maat vraagt vaak een grote investering en kan daardoor de wind behoorlijk uit de zeilen van je onderneming halen. Maar een gebruiksvriendelijke website met een professionele uitstraling is wel belangrijk om het bedrijf te helpen groeien. 

Natuurlijk kun je vragen of je buurjongen een website kan maken of een standaard website afnemen bij een grote prijsvechter, maar of je daar écht mee geholpen bent kun je je afvragen. Onder andere SEO optimalisatie en maximale Web Vitals prestatie behalen zijn belangrijke aspecten bij een nieuwe website, waarbij ervaring je een enorme voorsprong kan geven.

Met het leasen van een website spreidt je de investering uit over een langere periode. Dit verlaagt de drempel voor een professionele website aanzienlijk en zorgt er daarmee voor dat deze ook binnen het bereik komen van kleine en middelgrote bedrijven. Een lease website betaal je per maand en is net als een het leasen van een auto vrij van onderhoudskosten. In ieder lease abonnement zit een aantal maandelijkse serviceuren inbegrepen. Dit wordt onder andere gebruikt voor service en onderhoud, maar als er tijd overblijft kun je deze bij Xmedia ook inzetten voor verbeteringen.

 

Voordelen van leasen bij Xmedia

Het huren of leasen van een website heeft veel gelijkenissen met een abonnement. Hierdoor wordt ook wel een gesproken over een website abonnement of een SAAS website (software-as-a-service). Als we een website leasen vergelijken met een website kopen, kunnen we een aantal voordelen zien:

 • Geen grote investering

  Er hoeft geen grote investering gemaakt te worden. Je behoudt je cashflow en dus de ruimte om te ondernemen.

 • Een professionele website op maat, voor een toegankelijke prijs

  Je geniet van de kwaliteit van een professionele website op maat, zonder dat je de kostprijs in één keer hoeft af te rekenen. Zelfs met een beperkt budget is een professionele website nu binnen bereik.

 • Onderhoud is inbegrepen

  Net als bij het leasen van een auto hoef je je om onderhoud niet druk te maken. Wij reserveren iedere maand een aantal uren voor service en onderhoud aan de website. Blijft er tijd over? Dan kan dat ingezet worden voor verbeteringen of nieuwe functies.

 • Iedere drie jaar een nieuwe website

  Techniek staat nooit stil en wat dit jaar nog nieuw is kan over 3 jaar al weer oud lijken. Met een leasewebsite van Xmedia heb je nooit meer een oude website. Na drie jaar vernieuwen we zonder extra kosten de gehele website. Zo krijg je ook op de lange termijn waar voor je geld.

Zijn er ook nadelen?

Om een goede keuze te kunnen maken is het ook belangrijk om te kijken naar de andere kant. Zijn er ook nadelen als je
een website gaat leasen en wat is de impact daarvan?

 • De website kan niet verhuist worden naar een andere hostingpartij

  Een leasewebsite is geoptimaliseerd en nauw geïntegreerd met onze geavanceerde hosting. De
  website is hierdoor niet overdraagbaar. Tevens ligt het intellectueel eigendom bij de maker.

 • In sommige gevallen kan kopen goedkoper zijn

  Als je verwacht dat jouw website de komende 4 of 5 jaar geen technische wijzigingen vereist, kan
  het over de hele periode goedkoper zijn. Het kantelpunt is echter erg dun; Als er toch groot onderhoud
  of verschillende aanpassingen nodig zijn is een lease website al snel een goedkopere optie