Hulp bij de fout: De site ondervindt technische problemen.

Het kan je zomaar gebeuren, je website werkt opeens niet meer. Inloggen gaat niet meer, of je wordt gegroet met de melding De site ondervindt technische problemen. Wat nu?

Als website development bedrijf zijn wij gespecialiseerd in WordPress en kunnen wij jou helpen met het oplossen van problemen met jouw WordPress website. In dit artikel zullen we ingaan op de meest voorkomende oorzaken van de WordPress foutmelding “De site ondervindt technische problemen” en hoe je deze kunt oplossen.

Heb jij ooit deze foutmelding gezien op jouw WordPress-site? Dit is een van de meest frustrerende en vervelende problemen waarmee WordPress-gebruikers te maken kunnen krijgen. Het kan een hoop stress en verwarring veroorzaken, vooral als je geen of weinig technische kennis hebt.

Let op: Geen tijd om zelf het probleem op te lossen? Wij kunnen helpen! Bel ons op 072 202 9194 of mail naar help@xmedia.nl.


Kan je nog inloggen op je website? Probeer dan deze stappen:

WordPress bijwerken:

WordPress brengt regelmatig nieuwe versies uit met in de updates oplossingen voor bekende problemen. Omdat er veel websites zijn met WordPress, is de kans groot dat jij niet de enige bent met dit probleem. Werk WordPress bij naar de laatste versie en controleer of je website het weer doet.

Problemen met plugins:

Soms kunnen bepaalde plugins de foutmelding veroorzaken. Als je nog wel kan inloggen op de website en de foutmelding alleen op bepaalde pagina’s voorkomt, kun je het volgende proberen. Update alle plugins naar de laatste versie en kijk of het probleem verholpen is. Helpt dit niet? Probeer dan een voor een plugins te deactiveren en te controleren of de foutmelding nog steeds optreedt. Als de foutmelding verdwijnt nadat een bepaalde plugin is gedeactiveerd, is het waarschijnlijk dat deze plugin het probleem veroorzaakt.

Let op: Sommige hostingbedrijven vertellen je alle plugins uit te schakelen of zelf in de database de sleutel “active_plugins” te wissen. Hiermee is de kans misschien aanwezig dat je fout weggaat, maar je schiet er weinig mee op. Je foutmelding is misschien weg, maar je website is onbruikbaar geworden. Vergelijk het met een lekke band hebben en advies van de garage krijgen om alle wielen van de auto te halen. Je lekke band is misschien weg, maar je kan nog steeds niet rijden.
Heb je dergelijk advies gekregen en zit je nu met een kapotte website? Wij helpen graag. Bel ons op 072 202 9194 of mail naar help@xmedia.nl.

Problemen met het thema:

Hetzelfde geldt voor het thema van de WordPress-site. Controleer of er updates beschikbaar zijn voor je thema en werk deze bij naar de laatste versie. Heb je al de laatste versie? Dan kan je proberen een ander thema te activeren. Zorg er voor dat een recente backup van de website hebt voordat je dit doet.
Als de foutmelding verdwijnt na het activeren van een ander thema, is het waarschijnlijk dat het huidige thema het probleem veroorzaakt. De ontwikkelaar van het thema is waarschijnlijk in staat het probleem op te lossen, maar dit kan een paar dagen (soms weken) duren. Liever snel weer online? Bel ons op 072 202 9194 of mail naar help@xmedia.nl.

 

Is inloggen zelfs niet meer mogelijk? Kijk dan hier eens naar

Problemen met de server:

Een van de meest voorkomende oorzaken van deze foutmelding is een probleem met de server. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de hostingprovider of de server die te traag is. Ook is het mogelijk dat er een update is uitgevoerd op de server die niet goed werkt met de plugins van de website. Ga na bij jouw hosting provider of er recent wijzigingen zijn geweest aan de server. Als er bijvoorbeeld een nieuwe versie van PHP geïnstalleerd is, kun je vragen deze tijdelijk terug te zetten naar de vorige versie zodat jij de kans krijg je plugins te updaten naar de laatste versie.

Onvoldoende opslagruimte:

Soms kan een tekort aan opslagruimte op de server de foutmelding veroorzaken. Controleer de beschikbare opslagruimte op de server en verwijder eventueel bestanden of media die niet langer nodig zijn. Maar let op, verwijder niet zomaar bestanden uit de uploads map, het is mogelijk dat deze worden gebruikt in de pagina’s.

Overige problemen:

Er zijn nog oneindig veel mogelijke oorzaken voor deze foutmelding, maar de meestvoorkomende hebben we voor je beschreven. Als deze niet geholpen hebben kun je kijken of je een recente backup beschikbaar hebt van je website. Jouw hostingpartij kan je helpen met het herstellen van een backup.

 

In dit artikel

Hulp nodig van onze experts?

072 202 9194

Onze Wordpress specialisten helpen je graag met het oplossen van ieder probleem. Bel ze of mail naar help@xmedia.nl

Liever hulp bij het oplossen van jouw probleem?

Bij Xmedia hebben we meer dan 10 jaar ervaring met WordPress en hebben we ieder probleem wel eens gezien.

Wil jij hulp bij het oplossen van problemen met je website? Bel ons dan op 072 202 9194 of mail naar help@xmedia.nl. Onze experts zijn in staat de oorzaak van het probleem snel te achterhalen en op te lossen. Zo ben je in een handomdraai weer online!